Mini Countryman John Cooper Works

Mini Countryman John Cooper Works vine cu un facelift, după un an de la lansarea sa. Noul Mini Countryman John Cooper Works confirmă același propulsor de 2.0 litri si 306 CP. Modelul va apărea în noiembrie anul acesta. Prețurile pentru acest model nu au fost comunicate încă.

Motor de 2.0 litri cu 306 CP și un cuplu de 450 Nm

Motorul de 2.0 litri beneficiază de tehnologia de umplere MINI TwinPower Turbo avansată şi un sistem independent de răcire. Propulsorul livrează 306 CP şi cu cuplul maxim de 450 Nm.

Motorul lucrează exclusiv cu transmisia automată Steptronic Sport cu 8 trepte și cu tracțiunea integrală ALL4. Astfel echipat, Mini Countryman JCW accelerează de la 0-100 km/h în 5.1 secunde.

Formula John Cooper Works

Automobilul vine în setare standard după prescripțiile specifice John Cooper Works. Șasiul și caroseria sunt ranforsate, iar suspensiile au caracteristici preluate din motorsport. Dinamica automobilului este controlată de sistemul DSC ( Controlul dinamic al Stabilității), iar direcția electromecanică este asistată electronic, în funcție de informațiile venite de la senzorii din volan și roți.

Opțional Mini Countryman JCW poate fi echipat cu şasiu adaptiv și amortizoare cu caracteristică variabilă, controlate electronic

 Echiparea standard include sistem de frânare sport, cu frâne cu disc cu etrier fix cu patru pistoane pe puntea faţă. Pe spate, modelul dispune de etrier flotant cu un piston, dar şi jante John Cooper Works de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu etrier vopsit în Chili Red.

Noutăți la exterior

Noutăţi sunt culorile de exterior White Silver metalizat şi Sage Green metalizat, precum şi opţiunea Piano Black Exterior. Aici, conturul farurilor, al stopurilor şi al grilei radiatorului este finisat în negru lucios. Astfel cromul este înlocuit și la mânerele uşilor sau la emblema modelului de pe hayon.

Interior revizuit

Panoul de instrumente digitale din spatele volanului, cu diametru de 5,0 ţoli (12,7 cm) este o componentă nouă, opţională. Echipamentul opţional Connected Media include şi un ecran color de 8,8 ţoli (22,35 cm), cu funcţie tactilă. În noua sa versiune, acesta are ramă şi panouri de control tactil cu suprafeţe Piano Black lucios.

Mereu conectat

Datorită cartelei SIM instalate standard, noul Mini Countryman JCW este „mereu online”. Conexiunea permite accesul la numeroase servicii digitale. Opţiunea MINI Navigation Plus oferă informații despre trafic în timp real și acces la portalul de internet MINI Online. În plus automobilul dispune de preechipare Apple CarPlay şi integrează perfect asistentul vocal Amazon Alexa.

Text: Florin Oprea, Foto: Mini


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *