Au apărut fotografii cu Volkswagen ID4

Pe un forum de specialitate au apărut fotografii cu Volkswagen ID4 EV. Noul model Volkswagen este un automobil, exclusiv alimentat cu baterii. Primele fotografii cu Volkswagen ID4 EV ne prezintă un crossover  electric al cărui design este regăsit la noile modele electrice ale constructorului german. Se așteaptă o autonomie în jur de 500 de km cu o singură încărcare.

Pe forumul vwidtalk.com au fost publicate fotografii cu Volkswagen ID4 EV după ce au fost filtrate de Ministerul Industiei si Tehnologiei Informației din China anunță site-ul autonews.com. Imaginile au ajuns pe forumul respectiv scăpând din documentația obligatorie care se depune pentru aprobarea producerii și comercializării modelelor auto în China. Pe website-ul grupului VW nu este postat niciun comentariu referitoare la aceste fotografii.

Design propriu

 Volkswagen ID4 are design propriu, iar asemănarea cu fratele mai mic ID3 expune locul unde se îndreapta modelul și anume piețele europene. Similar ca proporții cu Volkwagen Tiguan, ID4 vine cu o linie pronunțată pe laterale, acoperiș și stâlpi de culoare închisă precum și blocuri optice față și spate bine desenate.

 Există o grilă frontală chiar în lipsa unui motor termic, iar prizele mărite din extremitățile barei sunt desenate cu scopul răcirii frânelor si curgerii aerodinamice a stratului limită. Suprafața vitrată desenată diferit micșorează dimensiunile arhitecturii clasice germane, similar cu modelul japonez Toyota Rav4 sau cu unele modele coreene. Chiar dacă va veni cu tracțiune integrală nu este un off-road pur ci un declarat crossover, înscriindu-se în trend.

Așteptăm interiorul

O privire din spate ne dezvăluie cât de îngustă este cabina, în comparație cu pervazurile înclinate ale ușilor- acesta este poate cel mai surprinzător aspect al ID.4 care nu a fost foarte clar în imaginile teaser mai devreme de Volkswagen.

Astfel, designul este mai fluid decât cel de la Tiguan și poate puțin mai puțin concentrat pe versatilitate. Însă aproape unicul unghi pe care nu l-am văzut este interiorul, chiar dacă mai micul ID.3 oferă câteva indicii cu privire la ceea ce-i așteaptă pe clienți. Volksagen ID4 este al doilea produs electric al mărcii produs pe noua arhitectură globală MEB. Primul, ID este în segmentul hatchback, iar ID 4 in segmentul crossovere. Este așteptat să apară la vânzare pe piețele europene în septembrie, după prezentarea oficială din această vară.

sursa: vwidtalk.com, autonews