Noua Skoda Octavia Scout

Skoda Octavia Scout este o nouă demonstratie de versatilitate, asa cum ne-a obișnuit constructorul de la Mlada Boleslav. Dispunând de scut, dedesubtul caroserie, și de pachetul Rough-Road în echipare standard, cu o gardă la sol augmentată cu 15 mm, Skoda Octavia Scout poate fi o soluție a mix-ului urban/rural offroad. Acum vizavi de modelul clasic cu tracțiune integrală noua Octavia Scout poate fi oferită si cu o soluție de tractiune față.

Noua Octavia Scout vine în premieră cu o motorizare de nouă generație EVO, cu cilindreea de 2.0 TDI, capabilă de 200 CP și un cuplu de 400 Nm, cel mai puternic diesel din istoria gamei de până în prezent.

Clienții mărcii mai pot opta acum pentru un propulsor de 2.0 TDI cu o putere de 115 CP, sau un motor de 1,5 TSI de 150 CP – ambele versiuni lucrând cu o transmisie manuală cu 6 trepte – sau o versiune e-TEC de 1.5 TSI cu transmisie automată DSG cu 7 viteze și tehnologie hibridă. Opțional există și posibilitatea alegerii unuia dintre două motoare – un 2.0 TSI care produce 190 CP și un 2.0 TDI care oferă 150 CP, toate dotate cu tracțiune integrală și cu transmisie DSG cu 7 trepte oferite în echipare standard.

Barele de protecție față și spate distincte, fiecare cu protecție au aspect de aluminiu și muchii suplimentare din plastic negru pe pasajele roților, iar pragurile laterale și partea de jos a ușilor protejează corpul Octavia Scout și totodata îi oferă un aspect distinct. Acest lucru este completat de jante standard din aliaj de Braga, de 18 inch, sau de aliajele Manaslu, disponibile opțional, de 19 inci. Difuzoarele de aer din față și spate, șinele de acoperiș și ramele ferestrei au un finisaj argintiu, la fel ca și carcasele oglinzilor pliabile și încălzite, care includ o funcție de întunecare automată. Octavia Scout este dotată cu lumini de ceață LED standard.

Noul concept de interior al lui Octavia oferă un nou sentiment de spațialitate și o ușurință îmbunătățită de funcționare și în varianta Scout. Planșa de bord reproiectată este modulară și aranjată pe diferite niveluri, cu un afișaj mare central de 10 inci. Consola centrală este finisată cu detalii cromate, care pot fi întâlnite și pe suporturile și mânerele noi ale ușilor.. Pedalele noii Octavia Scout au un finisaj din aluminiu, în timp ce tapițeria, volanul, cotierele și tabloul de bord sunt dotate cu cusături contrastante Tabor Brown.

Noua Octavia Scout dispune de cea mai mare capacitate de încărcare din segment până în prezent acum crescând cu încă 30 l până la 640 l. Octavia Scout poate fi comandat cu faruri inovatoare full LED Matrix.

Premiera mondială a noii Octavia Scout precum și informații detaliate despre aceasta, dar și alte caracteristici noi din familia Octavia vor urma la începutul lunii iulie.