BMW are cheie digitală un iPhone

BMW este primul producător auto care are cheie digitală pentru iPhone. Automobilele BMW au fost primele care au integrat un iPod la bord, primele care au oferit CarPlay wireless. Acum BMW oferă o cheie digitală stocată in funcția Apple Wallet pentru iPhone.

Cheie digitală și Apple Wallet

Viitoarea cheie digitală pentru iPhone permite să accesezi automobilul prin plasarea telefonului în locația specifică a acestuia din consola centrală. Apoi poți apăsa butonul de pornire, mașina recunoaște cheia si pornește. Configurarea cheii digitale se poate face prin aplicația BMW pentru smartphone. Mai mult, proprietarul mașinii poate împărtăși accesul cu până la 5 prieteni. Este disponibilă o opțiune configurabilă pentru șoferi tineri, care restricționează viteza maximă, puterea motorului, volumul maxim la radio și altele. Gestionarea accesului se poate face atât în ​​interiorul mașinii, cât și prin intermediul Apple Wallet.

Caracteristici suplimentare ale noii chei digitale

– Stocare în elementul securizat al iPhone-ului dvs. și acces prin Apple Wallet

– Rezerva de energie pentru iPhone, unde tastele mașinii vor funcționa până la cinci ore dacă iPhone-ul se va opri din cauza bateriei scăzute

– Posibilitatea de a partaja accesul cu până la 5 prieteni prin intermediul iMessage

– Compatibilitate Apple Watch

BMW este un suporter al standardului cheii digitale

BMW a recunoscut rapid potențialul telefoanelor inteligente folosite ca și chei digitale. Standardizarea cheii digitale contribuie la experiența utilizatorului, securitate și disponibilitate pe modelele de telefoane esențiale pentru strategia BMW Group pentru cheia digitală..

Apple și BMW au colaborat la programul Car Connectivity Consortium (CCC) pentru a continua să stabilească standarde globale. Specificația Digital Key 2.0 pentru NFC a fost lansată în mai 2020; următoarea generație de cheie digitală folosind tehnologia Ultra Wideband este deja în curs.

BMW a anunțat disponibilitatea cheii digitale pentru iPhone în 45 de țări pentru o gamă largă de modele: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M și Z4, dacă sunt fabricate după 1 iulie 2020.  Modelele compatibile iPhone vor fi XR, XS sau mai noi și Apple Watch Series 5 sau mai noi.