Familia avansată Ingenium

Familia avansată Ingenium, care animă modelele Jaguar si Land Rover, numără mai mult de 1.5 milioane de motoare. Familia avansată Ingenium a fost produsă în întregime la Centrul de Motoare din Wolverhampton, Marea Britanie. Acum producătorul britanic adaugă familiei un nou motor diesel, cu 6 cilindri in linie.

O gamă largă de opțiuni

Familia avansată Ingenium, alcătuită din motoare diesel, pe benzină și electrice, este construită pentru a maximiza performanța. Totodată este vizată reducerea impactului asupra mediului și costuri de funcționare reduse, pentru clienți. Motoarele Ingenium, pentru Jaguar și Land Rover,  integrale din aluminiu, sunt modulabile, flexibile și scalabile. Mai mult, acestea dispun de tehnologii comune de bază.  

Noul diesel cu 6 cilindri în linie

Ultima completare a gamei Ingenium este motorul diesel cu șase cilindri, care oferă performanțe îmbunătățite, liniaritate și eficiență. Noul motor dotează noul Range Rover și noul Range Rover Sport. Motorul diesel avansat Ingenium, cu tehnologie mild hybrid (MHEV), se alătură gamei de motoare pe benzină cu șase cilindri și gamei cu patru cilindri pe benzină și diesel.

Cel mai recent diesel cu șase cilindri împarte facilitățile de fabricație cu motorul în 6 cilindri pe benzină, lansat cu succes anul trecut. Acestea includ: prelucrarea arhitecturii principale, chilasei, blocul cilindrilor și arborele cotit, simultan cu asamblarea și testarea motorului.

Destination Zero

Ecoluția familiei eficiente Ingenium susține angajamentul pe termen lung al companiei de a reduce emisiile polunate: Același angajament conține și metode de a îmbunătăți economia de combustibil pe întreaga gamă de vehicule. Toate fac parte din misiunea Destination Zero care include și strategia de a face mediul mai curat, printr-o inovație continuă.

Continuă electrificarea

Jaguar Land Rover a declarat că va continua să dezvolte tehnologia sa Ingenium. Mai mult,  va continua să avanseze electrificarea liniei sale de modele și realizarea unui concept de propulsie cu celule de hidrogen.

La cerere, de la motorul termic la cel electric

Centrul de fabricație al motoarelor găzduiește, de asemenea, ansamblul de unități de acționare electrică (EDU). Acestea oferă, la rândul lor, o flexibilitate deplină între noile motoare pe benzină și diesel și EDU. Interschimbabilitatea este potrivită pentru acei clienți care doresc să treacă de la automobile convenționale la cele electrice.

Site-ul de fabricație din Wolverhampton este completat de un ecosistem electric în creștere în Midlands; include Centrul de Asamblare a Bateriilor de la Hams Hall din apropiere, care asamblează bateriile PHEV și BEV. Împreună, vor alimenta următoarea generație de automobile electrice Jaguar și Land Rover.

Centrul de fabricație al motoarelor

Centrul de fabricație a motoarelor furnizează motoare pentru operațiunile globale ale modelelor Jaguar și Land Rover. Marea majoritate a acestor unități de propulsie sunt utilizate în instalațiile din Marea Britanie. Aici se include și  Solihull, căminul recent anunțat al noului Range Rover și noului Range Rover Sport.

Text: Florin Oprea, Foto: Jaguar, Land Rover


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *