Lightning Systems lansează un încărcător rapid pentru baterii

Lightning Systems dezvoltator de autovehicule cu emisii zero a anunțat lansarea Lightning Mobile, un încărcător rapid cu curent continuu, mobil, (DCFC) pentru autovehicule electrice. Echipat cu un mediu de stocare cu curent continuu, cu o densitate ridicată de energie, de 192 kWh, răcit cu lichid într-un pachet conceput pentru a fi instalat într-un automobil sau remorcă pentru implementare mobilă, Lightning Mobile poate fi adaptat rapid pentru a furniza o încărcare rapidă la marginea drumului pentru a sprijini funcționarea electrică a autovehiculelor de flotă.

Incărcătorul mobil oferă, de asemenea, capacitatea de a reîncărca EV-urile pe rutele lor, permitând flotelor să maximizeze timpul de funcționare al autovehiculului.

Un sondaj recent confirmă faptul că multe flote mari intenționează să electrizeze majoritatea autovehiculelor în următorii cinci ani. Acest lucru echivalează cu mii de ElectricVehicle-uri comerciale noi pe drum. Aceste flote au nevoie de o soluție pentru a se asigura că au încărcare și asistență de care au nevoie pentru fiecare locație, pe măsură ce acestea cresc.

Lightning Mobile este un încărcător de nivel 2 AC standard până la 18kW și poate livra încărcare rapidă cu curent continuu până la 80kW și, opțional, încărcare de nivel 2 AC la până la 19.2kW.

Lightning Systems a proiectat sistemul pentru a fi instalat în autoutilitara Lightning Electric Transit 350HD, dar sistemul poate fi instalat în orice autovehicul sau remorcă care corespunde specificațiilor de mărime și greutate.

Noul încărcător de autovehicule electrice mobile este conceput special pentru EV-uri comerciale, care au capacități de stocare de energie mare și suportă încărcare rapidă continuă. Bateriile din pachetul Lightning Mobile dispun de toate caracteristicile avansate ca și motoarele Lightning Systems, inclusiv gestionarea termică activă pentru performanțe si durate optime ale bateriei și funcții sofisticate de gestionare, siguranță și telematică / analitică.

Lightning Mobile poate fi, de asemenea, utilizat pentru a furniza încărcare rapidă DC de la infrastructura de încărcare a nivelului 2 de curent alternativ, precum și pentru a profita de ratele de utilitate în afara vârfului de sarcină, încărcând Lightning Mobile la viteze reduse și folosind-o pentru a încărca autovehiculele în momentele potrivite operațiunilor specifice acestora. Vor fi disponobile și optiuni de închiriere și leasing ale acestui echipament mobil.