Noul Renault Megane Sedan

Noul Renault Megane Sedan vine acum cu un design mai rafinat, fiind echipat cu cele mai noi tehnologii. Noul Renault Megane Sedan dispune de noi sisteme pentru o siguranță sporită și un confort  sporit la condus. Modelul Renault Megane este deja o prezență apreciată in segmentul compact, unde s-a vândut într-un număr de 200.000 de bucăți, de la lansarea sa din 2016.

Design elegant şi rafinat

Noul Renault Mégane Sedan dispune acum de tehnologia LED 100% Pure Vision, mai eficientă la drum, precum și semnătura emblematică Renault în forma literei C, prezentă la blocurile optice frontale..

La partea frontală se remarcă o nouă bară de protecție și o nouă grilă cu elemente cromate. Difuzoarele de aer, pentru ameliorarea formei aerodinamice, importante mai ales pentru răcirea frânelor, apar în partea din față a pasajelor roților. Pe laterale, noul model beneficiază de un design imbunătățit al aripilor și iluminarea mânerului ușii.

Noul model este disponibil în șapte culori exterioare, inclusiv noul Highland Grey, şi este echipat cu jante noi, de 16 și 17 inci.

Un interior modernizat și confort sporit

Noul Renault Mégane Sedan este echipat cu un tablou de bord digital de până la 10 inci, în funcție de echipare. Ai găsim sistemul de navigație GPS, care personalizează experiența de condus, într-un mod foarte intuitiv. Tabloul de bord dispune (în funcție de nivelul de echipare) de un nou ecran multimedia de 9,3 inci, pentru un afișaj de două ori mai mare. Poziționarea verticală a acestui ecran este o îmbunătățire în habitaclu. Cu noul său sistem multimedia conectat Renault EASY LINK, noul Mégane Sedan oferă toate funcțiile de navigație și infotainment, precum și setările MULTI-SENSE. Pentru o ergonomie sporită, comenzile de asistență la condus sunt grupate împreună pe volan, iar comenzile consolei (cum ar fi afișajul temperaturii) sunt mai ușor de accesat.

Experiență de condus personalizată

Beneficiind de o interfață nouă, mai fluidă și mai intuitivă, sistemul multimedia Renault EASY LINK folosește aceleași coduri și se utilizează întocmai ca un smartphone, având disponibilă recunoașterea vocală, compatibilă cu Android Auto sau Apple CarPlay. De asemenea, sistemul de navigație permite căutarea de adrese Google, prețuri la combustibil și informații despre trafic în timp real. Prin oferta Renault EASY CONNECT, aplicația pentru smartphone MY Renault facilitează noi utilizări ale mobilității conectate, atât în interiorul, cât și în exteriorul automobilului: interacțiune la distanță, localizarea automobilului, navigație door-to-door etc.

Dispunând de patru moduri de condus (Eco, Confort, Sport și MySense – în funcție de motor), tehnologia Renault MULTI-SENSE evoluează pentru a face experiența călătoriei și mai captivantă. Funcțiile noi beneficiază de o ergonomie ameliorată pentru a fi mai intuitive, reglaje simplificate, noi culori ambientale și aplicația R-Sound pentru sunetul motorului.

Ecranele digitale ale tabloului de bord (7 și 10 inci) oferă o zonă de afișare care poate fi personalizată cu ajutorul anumitor widget-uri, cum ar fi consumul de combustibil în modul Eco și puterea în modul Sport.

Noi sisteme de asistență la condus

Noul Mégane Sedan încorporează noi sisteme de asistență pentru a face experiența la bord mai sigură și mai plăcută:

– Controlul adaptiv al vitezei de croazieră (Adaptive Cruise Control) cu funcția Stop & Go care menține distanța față de automobilul din faţă la o anumită viteză și reglează accelerația și frânarea folosind unde radar.

– Sistemul de frânare de urgență activă (Active Emergency Braking System) este îmbunătățit acum având funcția de detectarea pietonilor. Maximizează siguranța prin avertizarea șoferului cu privire la o situație periculoasă și poate acționa frâna, dacă șoferul nu reacționează.

– Alerta de trafic din spate (Rear Cross Traffic Alert) detectează un obstacol fată de care se apropie automobilul și îl avertizează pe șofer atunci când rulează înapoi.

În plus, funcția Auto-Hold, cea care permite șoferului să staționeze cu frâna eliberată, a fost îmbunătățită pentru un confort mai mare în oraș. Noul Renault Mégane Sedan include şi alte sisteme de asistenţă cum ar fi Avertizare la schimbarea benzii de rulare (Lane Departure Warning), Alertă de somnolență (Drowsiness Alert) și Avertizare în unghi mort (Blind Spot Warning).

Motorizări eficiente actualizate cu motorul 1.0 TCe

Noul Renault Mégane Sedan oferă o gamă mai largă de motoare, adaptate numeroaselor nevoi ale clienților și compatibile cu noile reglementări stabilite de standardul Euro 6D FULL:

– Pe benzină, oferă noul motor 1.0 TCe cu injecție directă, într-o versiune eficientă de 116 CP (cu transmisie manuală) optimizată pentru a reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2. Motorul 1.3 TCe, echipat cu filtru de particule, rămâne disponibil și în versiunea de 140 CP (cutie de viteze manuală cu 6 trepte și transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte). – Pe motorină, motorul 1.5 Blue dCi este disponibil în versiunea de 116 CP (cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte și transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte).