Sistemul de navigație Natural 3D

Continental, HERE și Leia Inc colaborează pentru a implementa navigația tridimensională (3D) în cockpit-urile automobilelor. Această inovație marchează un element important pentru o experiență de utilizare sigură și intuitivă în automobil. Descrierea 3D a clădirilor și a topografiei sunt afișate în Ecranul Natural 3D Continental cu ajutorul tehnologiei Leia’s Lightfield.

Soluția comună permite vizualizarea hărților 3D fără a fi nevoie de ochelari adaptivi sau de un senzor de urmărire a ochilor. Tehnologia Lightfield face efectul 3D vizibil chiar din diferite unghiuri, permițând urmarirea vizuală atât din partea șoferului, cât și a pasagerilor.

Navigarea pentru o conducere sigură

Diversele studii privind siguranța traficului arată că distragerea șoferului este printre principalele motive cauzatoare de accidente de circulație, din întreaga lume. Este esențial să folosim soluții UX intuitive care să ofere șoferilor conținutul și funcțiile pe care le caută, reducând în același timp distragerea atenției.

Conținut 3D extrem de precis

Conținutul care permite această soluție provine de la HERE Premier 3D Cities, constând din conținut de hărți premium HERE și reprezentări 3D foarte detaliate a 75 de centre urbane globale care sunt complet interactive și personalizabile. Fiecare clădire este indexată și precisă în ceea ce privește locația fizică, volumul, elevația și culoarea fațadei. Modelele de teren 3D oferă, de asemenea, elevații pentru reprezentări reprezentative ale aspectului unui oraș. Reperele 3D detaliate sunt incluse în acoperirea fiecărui oraș și sunt integrate în terenul 3D, precum și diferitele stiluri ale clădirilor din jur.

Pe baza Ecranului Natural 3D Continental, a tehnologiei Lightfield și a conținutului de hărți 3D, companiile au creat un demo comun și intenționează să colaboreze cu producătorii de automobile pentru a aduce această soluție în următoarea generație de produse.

Ecranul Lightfield

Noul habitaclu Lightfield este un pas evolutiv în proiectarea interacțiunii om-mașină în cadrul automobilelor. Ecranele Lightfield reprezinta generația următoare care permit nu doar percepția confortabilă a adâncimii 3D, ci și redarea luminilor, a strălucirilor și a altor efecte complexe de lumină. Tehnologia permite ca informațiile să fie prezentate în siguranță șoferului în timp real, permițând acestuia să se relaxeze și să devină mai intuitivi atunci când interacționează cu automobilul său. Pasagerii din scaunele din față și din spate pot, de asemenea, să împărtășească experiența 3D a șoferului. Noul sistem este prevăzut pentru producția de serie în cursul anului 2022.

Surprize noi 3D

Producătorii Continental și Leia vor căuta, de asemenea, oportunități suplimentare pentru șoferi de a angaja activități precum apeluri video, navigare pe internet sau vizionarea de programe de televiziune și filme.

Vizualizarea conținutului pe un ecran larg, special conceput pentru confortul vizual în mașină, va fi mai rafinat, mai plăcut și mai sigur decât utilizarea smartphone-ului propriu. De asemenea, va oferi posibilitatea de a utiliza sistemele de camere interne sau externe pentru apeluri video sau funcții de realitate augmentată, o caracteristică pe care parteneriatul intenționează să o exploreze.

Noua aplicație 3D Lightfield a Continental care cuprinde tehnologia Leia DLB ™ (Diffractive Lightfield Backlighting) oferă nivelul următor al afișajelor 3D convenționale și permite un ecran clar, chiar și atunci când lumina soarelui strălucește pe ecran.

foto copyright: Continental