Turbocompresorul electrificat Mercedes-AMG

Mercedes-AMG

Turbocompresorul electrificat Mercedes-AMG este o soluție de înlăturare a turbo lag-ului. Ce este  turbo lag-ul? Fenomenul de întârziere manifestat la motoarele supraalimentate cu turbină până se face transferul încărcăturii de gaze arse de la turbină la compresor. Turbocompresorul electrificat Mercedes-AMG, rezolvă acest fenomen, introducând un motor electric de doar 4 cm. Acest mic motor electric este integrat direct pe arborele turbinei între roata turbinei pe partea de evacuare și roata compresorului pe partea de aer curat. Motorul electric, controlat electronic, conduce roata compresorului înainte ca acesta să accepte fluxul de gaz de evacuare.

Turbocompresorul electric Mercedes-AMG

 Dezvoltată în parteneriat cu Garrett Motion, această tehnologie provine direct din Formula 1 și rezolvă turbo lag-ul specific turbocompresoarelor mari cu performanțe ridicate. Poate vă întrebați cum funcționează noua tehnologie? Când șoferul ridică  piciorul de pe pedala de accelerație, și mașina începe să frâneze, încărcătura de gaze arse evacuate acționează turbina. Sistemul Mercedes-AMG menține presiunea ridicată pentru imediata apăsare a pedalei de accelerație. Sistemul de supraalimentare atinge o turație de 170.000 de rpm care permite o bună umplere a admisiei. Motorul electric de 4 cm este operat prin intermediul unui sistem electric on board de 48 V tensiune. Toate elementele inovatiei Mercedes-AMG adică turbina, motorul electric și electronica sunt conectate cu circuitul de răcire al motorul termic, pentru echilibrul termic necesar funcționării sistemului. Cu un răspuns rapid în accelerație AMG spune că inovația sa îmbunătățește cuplul la turații joase.

Turbocompresorul electric Mercedes-AMG

AMG spune că noua tehnologie se află în ultimele etape de dezvoltare și va fi pusă în producție pe una dintre mașinile de producție din seria mărcii – debutând pe Mercedes-AMG E63, deja apărut, sau noua serie AMG GT Black, care este de așteptat să fie prezentată în zilele următoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *