Automobilul electric nu va face un boom în cota de piață

Baterie pentru automobilul electric

Mary Barra, CEO General Motors, are o opinie foarte puternică vizavi de viitorul automobilelor electrice. Prin urmare, automobilul electric nu se va impune și înlocui pe cele propulsate de motoare clasice. Aici, ne referim la valorile cotei de piață înainte de 2040.

Nu va exista nici un boom electric înainte de 2040, spun cei de la General Motors. Numărul unu al General Motors, Mary Barra, spune că tranziția va avea loc „în timp”. Prin urmare pare puțin probabil ca mașinile electrice să înceapă să înlocuiască automobilul termic înainte de 2040. Și tot ea adaugă: ne referim aici doar la vânzări de autovehicule noi și nu la întreaga flotă din US, de aproape 250 de milioane de autovehicule.

Americanii, sunt foarte „sensibili” la prețurile la pompă. Astfel se constată că vânzările de automobile termice urmează clar tendința aurului negru. Deci atât timp cât este posibil să funcționeze pe benzină sau diesel cu motoare mari, electricele vor fi întotdeauna în opoziție. Anul 2040 nu este, de asemenea, o dată aleasă la întâmplare; din anul 2040, multe orașe mari și țări au planificat să interzică circulația sau vânzarea mașinilor termice.