Ford oferă aplicația FordPass

Aplicația FordPass oferă servicii pentru automobilele Ford conectate

Ford oferă clienților europeni aplicația FordPass pentru autovehicule conectate. Șoferii, care accesează aplicația FordPass, au la dispoziție o varietate de servicii la distanță. Aceste servicii sunt: verificarea stării de sănătate a automobilului, a nivelului de combustibil și a nivelului de ulei, rulajul, sau blocarea și deblocarea ușilor.

Economie de 600 de euro cu aplicația FordPass

Înainte serviciile pentru automobile conectate erau oferite cu abonament pe doi ani, proprietarilor de mașini Ford noi. Ford renunță la taxele specifice abonamentului pentru majoritatea serviciilor conectate, proprietarii putând folosi până la 600 de euro pe durata vieții tehnice a automobilului.  

Aplicația FordPass, caracteristici

Cu aplicația FordPass șoferii pot porni propriul autovehicul de la distanță, climatizând cabina la o temperatură confortabilă înainte de a porni.

Notificările si alertele referitoare la starea automobilului evidențiază eventualele probleme înainte de a se acutiza. Aceste avarii incipiente sunt pierderea de presiune în anvelope sau un bec ars la blocurile optice. Aplicația FordPass are funcția de localizare a autovehiculului, un lucru util pentru flote care nu mai necesită dispozitive GPS suplimentare.

În plus FordPass poate bloca sau debloca automobilul de la distanță. Aceste funcții vă permit relaxarea când vă întrebați, dacă ați asigurat mașina. În plus puteți accesa temporar, fără cheie, automobilul în cazul când are interes un prieten sau un membru al familiei.

Cu aplicația FordPass pot scădea costurile

De asemenea aplicația Fordpass are și caracteristici administrative utile: aceasta păstrează istoricul călătoriilor efectuate, permițând analiza consumului de carburant sau a costurilor aferente rulajului de business. În plus companiile de asigurări pot avea acces la o hartă unde a rulat automobilul plus comportamentul soferului în trafic; unde a accelerat, unde a frânat viteze medie de deplasare, etc, ducând la o scădere a poliței de asigurare, dacă șoferul este corect.

Sunteți asigurat în caz de avarii nedorite  

Aplicația FordPass oferă asistență în cazul unei defecțiuni, coordonându-se automat cu  atelierele mobile pentru intervenția rapidă când e nevoie. Aplicația trimite informații despre locația autovehiculului și diagnosticare. Serviciul de asistență rutieră oferă șoferilor siguranța de a vedea unde se află echipa mobilă de intervenție și cât de repede va ajunge.

Caracteristici pentru autovehicule electrice

Pe lângă informațiile despre nivelul bateriei și gama de conducere electrică, aplicația FordPass îi ajută pe proprietarii de vehicule electrice să beneficieze de tarife de energie electrică în afara vârfului, permițându-le să programeze încărcarea vehiculului. Utilizatorii de aplicație FordPass pot seta, de asemenea, o oră de plecare, încălzirea sau răcirea cabinei în timp ce autovehiculul este conectat. Aplicația FordPass include, de asemenea, un localizator pentru stațiile de încărcare

Aplicația Fordpass oferă feedback despre consumul de combustibil și energie electrică, inclusiv energia recuperată prin frânarea regenerativă și rulajul utilizând energie electrică.