Noul Renault Talisman este disponibil la vânzare

Noul Renault Talisman este disponibil în România, cu un design impunător și tehnologie de vârf. Noul Renault Talisman se face remarcat prin bara față redesenată, grila cromată și noua semnătură luminoasă, high-tech, în forma literei C, specifică mărcii. Farurile adaptive sunt echipate cu tehnologia LED MATRIX, iar sistemul de semnalizare este dinamic.

În spate, stilul noului Talisman este exprimat de blocurile de lumini LED, încadrate cu detalii cromate și care includ semnalizatoare dinamice. Antena, de tip coada de rechin, sporește calitatea sistemului multimedia al lui Renault Talisman. Noul Renault Talisman vine cu tonuri noi de culoare: Baltic Grey, Millesim Red și Highland Gray precum și cu jante noi din aliaj – Stellar (18’’) și Sato (19’’). La apropierea de automobil, se declanșează automat o secvență de iluminare care implică farurile și iluminarea mânerului ușii. În continuare de același lucru beneficiază și luminile interioare care urmează exemplul celor exterioare, în timp ce șoferul se urcă la bord.

Ce reținem pentru interior

O atenție deosebită, până în cele mai mici detalii, s-a acordat proiectării habitaclului noului Reanult Talisman. Acesta este mai confortabil și ergonomic cu o oglindă retrovizoare fără cadru, electrocromă și suporturi pentru pahare mai mari, care vin acum cu ornamente cromate, dar și iluminare. Un spațiu special de încărcare wireless pentru telefon a fost adăugat în consola centrală, în timp ce cadranele de ventilație au acum un afișaj digital pentru reglarea temperaturii. Sistemul Cruise Control poate fi operat de pe volan pentru facilitarea comenzilor.

Inovație tehnologică pentru confort și siguranță

Noul Renault Talisman dispune de tehnologia LED MATRIX Vision pentru un confort sporit și siguranță crescută în timpul conducerii noaptea. Sistemul inteligent de iluminare adaptivă îmbunătățește siguranța oferind cu 50% mai multă strălucire față de modelele mai vechi și o vizibilitate pe o distanță de 220 m, față de 175m anterior. Fasciculul de lumină se modifică repetitiv, pentru a ține cont atât de condițiile de drum, cât și de ceilalți participanți la trafic.

Noul Talisman este echipat cu Renault EASY CONNECT care mixează o gamă de aplicații precum MY Renault, noul sistem multimedia Renault EASY LINK și alte servicii conectate. Sistemul multimedia Renault EASY LINK oferă o interfață personalizabilă, ușor de utilizat. grație ecranului de 9,3”. Renault EASY LINK include radio digital DAB, multimedia și un sistem de telefonie compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay, precum și un sistem de căutare de adrese online, pe Google.

În echiparea Initiale Paris sunt incluse și 13 difuzoare audio premium Bose®, o garanție  pentru experiența audio deosebită.

Cât de sigur este pe drum?

Pentru șoferi, noul Talisman are mai multe sisteme de asistență de ultimă generație (ADAS). Sistemul de frânare de urgență (AEBS) include senzori de detectare pentru pietoni și cicliști.

În afară de aceste îmbunătățiri recente, modelul vine cu noi tehnologii de asistență cum ar fi: Senzor de avertizare pentru unghiul mort și avertizare la schimbarea benzii de rulare  (Blind Spot Warning & Lane change warning) și, doar pentru varianta Initiale Paris, sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare (Lane Keeping Assist).

Noul Talisman este singurul din segment care oferă sistemul de direcție integrală 4CONTROL cu amortizoare adaptive, pentru o manevrabilitate superioară ce facilitează condusul în oraș.

Motoarele in pas cu vremurile

Noul Talisman are în dotare cele mai noi motoare pe benzină și diesel, din gama Renault, puțin poluante și cu eficiență crecută. Motorul pe benzină TCe a fost echipat cu filtru de particule, iar motorul diesel Blue dCi vine cu tehnologia de control al poluării SCR (Reducere catalitică selectivă). Mai mult, sistemul de injecție AdBlue® reduce emisiile poluante.

Ce aleg?

Cele două versiuni de echipare disponibile pentru piața din România sunt Intens și Initiale Paris.

Versiunea Intens are un preț de pornire de 34.200 EUR și vine cu numeroase sisteme de asistență în pachetul standard : sistem de asistență la frânarea de urgență, tempomat – limitator de viteză (Cruise Control), senzor de avertizare pentru unghiul mort și avertizare la schimbarea benzii de rulare  (Blind Spot Warning & Lane change warning). Confortul este sporit prin prezența oglinzii retrovizoare electrocromatice, sistemului Multi-Sense, scaune față încălzite, volan încălzit și funcția de ventilație și masaj disponibilă pentru scaunele din față.

Echiparea Initiale Paris are un preț de pornire de 36.150 EUR și aduce în plus față de versiunea Intens mai multe echipări de siguranță și confort. Dintre acestea amintim: suspensiile cu caracteristici de lucru variabile, sistem de asistență la menținerea benzii de rulare (Lane Keeping Assist), Hands-free parking, Head-up display, alertă pentru depășirea vitezei legale (Over Speed Prevention), sistem audio BOSE și scaune față, reglabile electric, cu funcție de memorare și reglaj electric lombar, precum și funcțiile de masaj și ventilație. Această versiune se remarcă printr-un design special, ilustrat de jantele de aliaj de 19” Initiale Paris, tapițerie de piele Nappa Black și covorașe – specifice acestei echipări.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *